Властта се оказа най-силната вътрешноорганизационна спойка за ГЕРБ и СДС. Останали

...
Властта се оказа най-силната вътрешноорганизационна спойка за ГЕРБ и СДС. Останали
Коментари Харесай

Останали без власт, ГЕРБ и СДС се раздират от скандали

Властта се оказа най-силната вътрешноорганизационна спойка за ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Останали без нея, и двете обединения са разтресени от големи кавги.

По-драматично е ситуацията в Съюз на демократичните сили, еднакво съвсем на разпад. Партийни членове от областите Бургас, Благоевград, Кърджали и Кюстендил, измежду които и доста общински съветници, са против ръководителя Румен Христов. След втората изборна загуба на 14 ноември множеството от тях желаеха повреждане на обединението с ГЕРБ и избор на ново партийно управление. Софийската централа ги отвърна с изключване. Спори се дали са отстранени или са се самоотстранили заради неплащане на членски импорт. " Днес ме изключили от Съюз на демократичните сили. По ченгеджийски, за неплатен членски импорт, което е подобен подбив... ", написа преди няколко дни в обществените мрежи бившият ръководител на партията Борис Марков. Предстои национална конференция, която би трябвало да реши, или да задълбочи още разделянето.

Голямата герберска драма пък е в Пловдив. Местната партийна организация изиска преди няколко дни оставката на зам.-кмета Пламен Райчев. Той е един от най-доверените хора на кмета Здравко Димитров. Официалният претекст за оставката е хаосът със строителството и инфраструктурните планове в града. Те са в ресора на Райчев. Отстраняването му бе поискано от локалните общинари на ГЕРБ и районните им кметове.  " Има вътрешни спорове в партията. Явно не съм обичаното дете на ГЕРБ ", отвърна Райчев на нарочна конференция. Засега кметът Димитров мълчи по абсурда. Но е ясно, че в ГЕРБ - Пловдив не си приказват. Всъщност, разделянето е остаряло. От самото начало на мандата Димитров е в хладни връзки с предшественика си Иван Тотев, който дърпа конците в партийната конструкция. Загубата на централната власт просто даде подтик на процесите.

Преди няколко седмици скандал се разгоря и в Търговище. Бившият регионален шеф Митко Стайков и няколко общинари от Омуртаг напуснаха ГЕРБ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР